Trainer voor culturele intelligentie
CQ trainer - Jeroen Jansen

Stacks Image 20
Stacks Image 22
Stacks Image 24

Zeg maar Jeroen


Ik ben een trotse vader van een scherpzinnige dochter en een pionierende zoon. Een geboren Brabander, die het heerlijk vindt om soms weer even als een kind te ontdekken. Mijn vader was degene die me al jong van andere culturen liet proeven. Door zijn reisverhalen, zijn internationale muzieksmaak en de uitbundige feesten die hij met mijn moeder organiseerde met allerlei culturele thema’s. Daarbij ontmoette ik van kleins af aan internationale zakenrelaties met ieders hun eigen kijk op het leven. Mijn grote 'wanderlust' moet daaruit geboren zijn. Er valt zoveel te ontdekken en er valt altijd wat te leren. Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen. Door mijn werkervaringen groeide ik uit tot een sensitieve en analytische cultuur-wizzkid die niets mooier vindt dan groepen mensen in beweging zetten. Niet gedreven door nieuwe protocollen of visiedocumenten, maar door een intrinsieke motivatie in ieder zelf.

Stacks Image 33

Mijn cultuurkennis inzetten voor bedrijven & organisaties


In de ruim twintig jaar dat ik werkte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) had ik contact met mensen van allerlei culturen. Zo ontdekte ik hoe groot de invloed is van de cultuur waarin je opgroeit op de manier waarop je de wereld ziet en benaderd. Zelf van waaruit interculturele conflicten ontstaan. Het zorgt in tal van situaties voor culturele ruis. Niet alleen in vluchtelingenopvangcentra. Ook in het dagelijkse leven. En dus ook op ons werk. Zeker in een tijd van groeiende globalisatie.


Bij organisaties en bedrijven kan culturele ruis ervoor zorgen dat knap doordachte plannen onverwachte wendingen nemen of zelfs helemaal niet van de grond komen. Bovendien zorgt het voor veel frustratie. Vaak begrijpt niemand namelijk waar het precies mis gaat. Zo gaat veel tijd en energie verloren. En dat terwijl ik heb gezien dat culturele diversiteit binnen teams ook voor vitaliteit kan zorgen. Dat was voor mij de reden om eens te kijken hoe ik mijn ervaring met het werken van mensen uit allerlei culturen kan inzetten om de samenwerking in het bedrijfsleven en maatschappelijke ondernemen te stroomlijnen. Zowel binnen teams als in het contact met cliënten, leerlingen, klanten, statushouders en professionele relaties.

Stacks Image 45
Vanuit het Arabisch word ik ervaren als fatsoenlijk, goed gemanierd, bescheiden, open minded, geleerd, lief, humoristisch.

Evaluatie-beoorderling deelnemers Meerdaagse training Office for Foreigners Poland: 5,62 / 5,71 op een 6 puntsschaal (35p.)

Evaluatie-beoordeling vergunninghouders op mijn KNS-Training: 4,88-4,96 op een 5 puntsschaal (102p.)